
Malzemeler ( Ingredients )
fener balığı ( angler )
kurusoğan ( onions )
yeşilbiber ( fresh green pepper )
kırmızı jalepeno ( gresh jalepeno pepper )
mantar ( mushrooms )
domates ( tomatoes )
sarmısak ( garlic )
defne yaprağı (daphne leaves)
tane karabiber ( black pepper un grinded )
limon kabuğu ( lemon peel )zeytinyağı( olive oil )
tuz ( salt )
Arkadaşlar gözkararı yaptığım için ölçü veremiyorum, kusura bakmayın.
I am sorry I cannot give out measurings since I cook without any measures.
Hazırlanış ( Preparation )
1-2 saat öncesinden ayıklanmış ve kuşbaşı hazırlanmış balığınızı biraz zeytinyağı, defne, soğan,biraz tuz ve tane kararbiber ile marine edin.
Marinate your angler - deboned & cut to cubes - with a pinch of salt, olive oil, onions and black pepper for 1-2 hours.
Bir tava da zevkinize göre bir miktarda soğanı sarmısak ile kavurun. Ben soğanları büyük doğramayı seviyorum. O yüzden bu şekilde tavsiye ederim.
Fry your onions with garlic as much as you like. I like to slicemy onions in big pieces so that is what I would suggest.
Ayrı bir tava da mantarlarınızı mantarların suyu çekene kadar hafif ateşte öldürün.
In an other pan fry your mushrooms over a mild until the mushrooms dry up.
Yeşil ve kırmızı jalepeno biberlerinizi mantarların üzerine ekleyip, sevdiğiniz kıvama gelene kadar kavurun. Diri seviyorsanız ölçünüze göre 2-3 dk yeterli olacaktır.
Add your green and jalepeno peppers on top of the mushrooms and keep on frying according to your taste. If you like your veggies more rawish 2-3 min would be fine.
Şimdi muhteşem fener balığınızı mantarların olduğu tavaya biraz daha karabiber , defne yaprağı, biraz limon kabuğu ve tuz ile birlikte ekleyin ve iyice kavurun. Limon kabuğunu çok az miktarda ve rendeleyerek koymanızı tavsiye ederim. Yoksa kokusu çok keskin olur ve diğer kokuları kapatır.
Now add your angler the magnificent on the mushroom pan with a liitle tint of black peppers, slight lemon peel ( be careful with how much you put too much can kill the other scents in the food and I strongly advise grating ), daphne leaves and salt and fry them good.
Sarmısak ile kavurduğunuz soğanları ve domatesleri tavaya ekleyin. Tadı ve kokuyu kontrol edin. Zevkinize göre son eklemeleriniz varsa yapın ve domateslerin suyu çekilene kadar kavurun.
Add the onions fried with garlic on top,along with tomatoes. Check for scent and taste. Add anything else to fine tune according toyour taste and fry them all untilthe juice fromthe tomatoes dry up.
Umarım seversiniz.
I hope you like it.
No comments:
Post a Comment